Virginia Tech™home

Dietrick Spirit Plaza

Dietrick Plaza Rendering
Proposed rendering of the Dietrick Plaza renovations.

Dietrick Plaza is set to transform into a more inviting gathering space for the entire university community.

While heavily traversed, the plaza is currently underutilized with its expansive concrete paving and lack of shade.

The Division of Campus Planning, Infrastructure, and Facilities has collaborated with Student Affairs to develop design plans to transform the portion of Dietrick Plaza in front of Dietrick Dining Hall into a new outdoor social spaces. The plans also feature interior renovations that will enclose existing exterior second floor overhang space to include new seating for approximately 200 within Dietrick Hall.

Final design renderings and associated interior renovations within Dietrick Hall received approval by the Virginia Tech Board of Visitors on Nov. 17, 2019.

Nov. 2019 update:
 Spirit Plaza advances forward with final renderings approval

Project Details:

Project status
Working drawings

Project construction start
TBD

Virginia Tech Project Manager
Kyle White

A/E
Hanbury

Media contacts
Mark Owczarski, Alexa Briehl

Interior rendering of Dietrick Plaza
Dietrick Hall first floor interior rendering.
Current view of Dietrick Plaza
Current view into Dietrick Plaza.
Existing Dietrick Plaza
Existing overhang patio space at Dietrick Plaza.